News

Се одржа прошетка за оценка на безбедноста во Општина Центар и Општина Чаир

2.jpg

На 30 ноември, со почеток во 16.30 часот, се одржа Прошетка за оценка на безбедноста во Општина Центар и Општина Чаир во организација на Реактор – Истражување во акција и UN Women.

Реактор – Истражување во акција огласува две работни позиции:

reactor_logo_transparent_mk.png

Мислење за Предлог законот за измена на Законот за работни односи

Тhe President of Reactor-Research in Action, Marija Bashevska gave a speech at the European Parliament in Brussels.

reactor_logo_transparent_mk3.png

On April 25th, 2017 the President of Reactor-Research in Action, Marija Bashevska gave a speech at the European Parliament in Brussels, during the session of the Committee on Women's Rights and Gender Equality.

Научна регионална конференција за социјално претприемаштво

Corporate pic.PNG

18.11.2016. Скопје. Во екот на развојот на јавната дебата за социјалните претпријатија и обидите на владите за нивно правно регулирање, организации од Македонија во соработка со партнери од Албанија и од Косово, иницираа создавање на балканска мрежа на истражувачи во областа на социјални претпријатија.

Page 1 of 13